Kauhajokinyt

Eteläpohjalainen Kauhajoki tarjoaa monipuoliset liikuntapalvelut kaikenikäisille ja -kuntoisille. Halusitpa sitten liikkua yksin tai ryhmässä, sisällä tai ulkona, tai kaipaisit sitten vaativampaa tai hieman rauhallisempaa harjoittelua, löydät Kauhajoelta varmasti juuri sinulle sopivan liikuntamuodon.

Liikunta on olennainen osa hyvinvointiasi ja terveyttäsi, siksi siihen kannattaa panostaa. Tältä sivulta löydät Kauhajoen tärkeimmät liikuntapaikat ja -palvelut.

Virkisty Virkussa

Liikuntakeskus Virkku palvelee asiakkaitaan vuonna 2003 täysin uudistetuissa tiloissaan ja se on kaupungin yksi suosituimmista liikuntapaikoista. Se jakautuu viihtyisään uimalaan sekä monipuoliset tilat omaavaan urheilukeskukseen.

Uimalasta löytyy useita uima-altaita eri-ikäisille. Siellä on opetus- ja terapia-allas, iso uima-allas, kahluuallas, poreallas sekä kylmävesiallas.

Urheilutalossa voi taas harrastaa monipuolisesti erilaisia sisäliikuntalajeja. Sieltä löytyvät myös tilat muun muassa squashin, tenniksen ja keilailun harrastamiseksi.

Virkun yhteydessä voi harrastaa myös ulkoliikuntaa. Alueelta löytyy muun muassa kuntorata sekä frisbeegolf – ja Beach Volley -radat, joissa on mukavaa viettää aikaa ystävien kanssa kauniina kesäpäivänä.

Virkussa järjestetään myös ohjattua liikuntaa eri kohderyhmille. Muun muassa kuntojumppia järjestetään sekä aikuisille, lapsille että erityisryhmille.

Sisäliikuntaa palkituissa tiloissa

Myös koulujen liikuntasaleja voi käyttää ryhmäliikuntaan. Esimerkiksi Kauhajoen koulukeskuksen yhteydessä toimii uudistettu ja nykyaikainen sali esimerkiksi lento- ja koripallon pelaamista varten, joka on myös valittu vuonna 2012 vuoden valtakunnalliseksi liikuntapaikaksi.

Ulkoile Sotkassa

Sotkan ulkoilu- ja urheilukeskus on loistava paikka harrastaa ulkoliikuntaa. Alueelta löytyy muun muassa 30 ampumapaikkaa sekä valaistu hiihto- ja kuntorata, joka on valaistu noin kuuden kilometrin pituudelta. Kuntoradan yhteyteen on myös rakennettu 2,5 km pituinen luontopolku, ja esimerkiksi koululaiset hyödyntävät polkua opiskelussaan.

Alueelta löytyy myös suosittu laskettelukeskus, Sotkan rinteet, joka on yksi Pohjanmaan vanhimmista laskettelukeskuksista. Sotkan rinteitä kehitetään jatkossa ja sieltä löytyvät kattavat palvelut. Alueella järjestetään myös laskettelun opetusta.

Golffaa luonnon rauhassa

Botniagolf -kentällä voit ulkoilla 18 väylällä keskellä kauniita luontomaisemia. Kenttä sopii erittäin hyvin erityisesti aloitteleville golffareille, mutta tarjoaa sopivasti haastetta myös kokeneillekin. Löydät Botniagolf-kentät Hermanninmäeltä.

Pelaa jalkapalloa ja pesistä

Kauhajoelta löytyy myös useita pallokenttiä, esimerkiksi jalkapalloa voi pelata sekä keskusurheilukentällä että yhdeksällä harjoituskentällä.

Kaupungissa toimii myös Superfutis-jalkapallokerho. Tule mukaan Kauhajoen NuottiAreenassa.

Kaupungista löytyy myös oma hiekkatekonurmella päällystetty Pesäpallostadium.

Luistele eri puolilla kaupunkia

Sahankylästä, Päntäneeltä, Hyypiästä ja Lustilasta löytyy mukavia luonnonjääratoja.

Sanssin, Filppulan ja Kalkunmäen kouluilta löytyy myös yleisluisteluun soveltuvia luistelukenttiä.

Lisäksi kaupungin urheilukeskuksesta löytyy tekojäärata, joka on kaikille avoinna joka päivä klo 22 saakka.

Patikoi kansallispuistoissa

Kauhajoki on erinomainen paikka harrastaa myös patikointia. Kaupungin ympäristöstä nimittäin löytyy kaksi kaunista kansallispuistoa, joissa voit samalla ihailla maisemia liikunnan ohessa.

Lauhanvuoren kansallispuisto kohoaa Pohjanmaan alavista lakeuksista poiketen 231 metrin korkeuteen ja maasto sopii hyvin kävelyyn tai vaikkapa hyötyliikuntaan marjastuksen parissa.

Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto jakautuu mäntyvaltaiseen kangasmetsään sekä nevasuohon eli Kauhanevaan. Myös täällä voit patikoida ja samalla rauhoittua luonnon helmassa kävelemällä pitkospuita pitkin ja välillä voit halutessasi pulahtaa uimaan Kauhalammin puhtaaseen veteen.

Pyöräile ohjatuilla reiteillä

Kauhajoen ja Isojoen kuntien välillä kulkee kaksi toisiinsa yhteydessä olevaa maastopyöräreittiä, jotka samalla yhdistävät Nummijärven ja Kangasjärven leirintäalueet. Reiteillä on pituutta yhteensä noin 50 kilometriä. Reitti kulkee Lauhanvuoren ja Kauhanevan lävitse ja se myös kulkee osin idyllistä Kyronkankaan museotietä. Reitiltä löytyy sekä sorateitä että pieniä metsäpolkuja ja maasto sopii hyvin myös tavallisille polkupyörille.

Voimistele naisten kanssa

Kauhajoen Naisvoimistelijat tarjoaa monenlaista ohjattua jumppaa naisille sekä lapsille ja nuorille.

Esimerkiksi suosittu “tehopumppi” kestää tunnin ja on joka kerralla erilainen. Gymstick-keppijumppa on taas tehokasta kuntoilua, jossa jumppakepin päissä on kuminahat. Cross training on taas lihaksia vahvistava jumppa, ja se soveltuu kaikentasoisille jumppaajille iästä riippumatta.

Tule mukaan seuratoimintaan

Vuonna 1910 perustettu perinteikäs Kauhajoen Karhu järjestää liikuntaa jopa 19 lajiin liittyen. Seuran päätehtävänä on tarjota lapsille ja nuorille liikunnallisia ja terveyttä edistäviä harrastuksia sekä tukea heitä myös kilpaurheilussa.

Kauhajoella toimii myös monta muutakin aktiivista liikuntajärjestöä, kuten Hyypän urheilijat, Borniagolf, Kauha-Hiihto, Kauhajoen Ampujat, Kauhajoen Invalidit ja Kauhajoen Kamppailijat.

Kuulutko erityisryhmään?

Erilaiset sairaudet ja fyysiset vammat tuovat omat rajoitteensa liikunnalle. Silti Kauhajoella on otettu hyvin huomioon myös erityisryhmät. Esimerkiksi uimahalleissa ja kuntosaleilla on omat toimintonsa heitä varten. Myös tilojen esteettömyyteen on kiinnitetty huomiota.

Jos kuulut erityisryhmään, sinulla on oikeus saada erityisryhmien liikuntakortti, jolla pääset mukaan esimerkiksi ohjattuun liikuntaan Virkussa ja pääset muutenkin käyttämään Virkun uimalaa sen aukioloaikoina. Ikääntyneille järjestetään Virkussa myös kuntojumppaa sekä kuntosaliliikuntaa.

Privacy Policy